Thomson Rossi

Thomson Rossi Studio

Project location:
Carrington Street, Adelaide

Client:
Thomson Rossi

Year of completion:
2010

Project cost/budget:
$0.4M

Project description:
Our own city based office/studio is a prime example of effective adaptive re-use, converting a 1950’s factory and showroom into a contemporary office environment. The main ground floor studio area provides a open, flexible workstation layout, taking full advantage of the existing south facing skylights.

The existing roof fabric was removed and replaced with a highly insulated roof cladding/ceiling system. New skylights incorporate high performance comfort plus glazing with automated awning windows linked to air-conditioning controls with fresh air over-ride. The completed conversion achieved a 5.5 NABERS Energy Rating (6 = Market Leading Performance, subsequently leading to a CitySwitch 2012 Signatory of the Year for South Australia Award from the Adelaide City Council.