Sweeney Residence

Sweeney Residence

Project location:
Angas Street, Adelaide

Client:
Private

Year of completion:
1995

Project cost/budget:
Confidential

Project description:
This inner city project essentially involved a remarkable transformation. Starting with a non-descript two storey residence, we worked closely with the client to explore opportunities for conversion that eventually led to a dramatic and total conversion of internal and external spaces. The finished building displays an exceptional handling of light, space and functional layout, with a glass and stainless steel stair installed as a dramatic centre-piece within the house. The stair itself is a triumph of engineering, employing the highest level of skill to fabricate immaculate stainless steel box sections. Now displaying the owner’s exquisite artwork collection, the residence offers a sensual experience of inter-connecting living spaces.